Spring til indhold

Hvad har kreativitet og dating til fælles?

En mand og kvinde holder i hånden på en bro

Du har med garanti været single på et tidspunkt i dit liv, og har tænkt over hvordan du dog finder den der famøse kærlighed. Som mange andre har du sikkert også været på en date. Men hvad var det egentlige formål med daten? Og kunne din næste date godt spices lidt op med et kreativt input og dermed blive en smule mere spændende og utraditionel end den forrige?

En date er et eksperiment

Hvis du ikke allerede har gættet hvad sammenhængen mellem kreativitet og dating er, så er det, at begge dele handler om at eksperimentere.

En date er et opstillet eksperiment mellem mennesker, for at se om de passer sammen. Du eksperimenterer altså allerede i stor stil uden måske at tænke det som et egentligt eksperiment. 

En klog person har en gang sagt, at man skal kysse 100 frøer før man møder en prins. Eller at man ikke har prøvet, hvis man ikke har prøvet mindst 100 gange. Og det er det det handler om. Nemlig at blive ved med at prøve og gennem eksperimenter finde frem til “det rigtige.” Og det gælder uanset om det er i jagten på den rigtige partner, rigtige forretningsstrategi, det rigtige produkt eller funktionalitet.

Gør noget utraditionelt

Måske skal du på din næste date prøve at finde en person, der ikke umiddelbart passer ind i hvad du tror, du godt kan lide. Måske du skal prøve at bruge bare en time eller to af dit liv med en person som er professionel pokerspiller, en der godt kan lide at bruge sine ferier på at danse tango eller måske er virkelig god til at bage. Forsøg om du kan sætte din kreativitet i spil til nye måder din næste date kunne se ud på. Altså ikke udseendet på personen, men omstændighederne hvorunder dit menneskeeksperiment skal finde sted. At bryde sit eget mønster eller en antagelse om hvad der er normalt på en date, kan også være med til at udfordre dine egne fordomme om en bestemt persontype og forhåbentlig gøre dig klogere på dig selv og andre mennesker.

Det kan være at du ofte har været på en gåturs-date og tænker at det egentlig har været en okay måde at møde mennesker på. Her kunne du f.eks. prøve bare at skifte stedet ud med et mere utraditionelt sted og i stedet for at tage en gåtur i en park, så tag f.eks. til åbent hus et sted i den by du bor i. Ikke fordi I skal til at købe hus sammen, men bare for at gøre noget andet end det du plejer. Prøv noget utraditionelt og på grænsen til det mærkelige, for at forsøge at ændre det lidt firkantede og akavede setup som en date godt kan være.

Random input

En metode som ofte bruges inden for kreativitet, kaldes for Random input. Den handler basalt set om at bryde normalen og lade sig påvirke at et tilfældigt udefrakommende input.

Det kan f.eks. være at du skal finde din næste rejsedestination ved at lukke øjnene og pege et tilfældigt sted på et verdenskort. Du kan også google ordet “rejsedestination” og så vælge det første land, der kommer frem.

Bussafari

en datemæssig sammenhæng kan du bruge random input-metoden til at invitere din næste date på en omgang bussafari. Inviter din date til at mødes med dig ved et busstoppested og aftal, at I hopper på den næste bus der kommer forbi. I skal stå af ved tredje stop og derefter hoppe på den næste bus der kører derfra. I gentager systemet, så I skifter bus indtil I har gjort det måske 5-6 gange. Ingen af jer ved præcis hvor I ender, men om ikke andet så oplever I noget på vejen, og har noget at snakke om. 

Bussafari er ikke noget jeg har hørt om før, men måske det kunne være sjovt og om ikke andet skørt at prøve. Det kræver selvfølgelig mod at prøve noget nyt, men hvor galt kan det egentlig gå…?

Spørg en hjemløs

En anden udgave af en date med udgangspunkt i random input-metoden kan være, at du aftaler at mødes med din date uden at have en klar plan for hvad I skal. Planen er dog, at I skal spørge en tilfældig person på gaden om hvilken date de synes I skal tage på. Andre mennesker har med garanti nogle andre interesser end jer og nogle andre forslag til hvad en god date kan være, end dem I selv ville være kommet på. Alternativt kan I blot udgive jer for at være to venner der leder efter noget sjovt at lave, hvis det bliver for mærkeligt at sige til fremmede, at det er en date. Får I fat i en af de lokale, såsom den hjemløse foran Netto eller Gun-Britt Anita på 85, så kan I være sikker på at få nogle lokale oplevelser og måske lidt utraditionelle forslag til dagens aktiviteter.

Grundlæggende handler kreativitet – og i denne sammenhæng inden for dating – blot om at prøve noget nyt, for at udfordre sig selv og det traditionelle. På den måde får du som minimum nogle nye oplevelser, bliver klogere på dig selv, og du finder måske ovenikøbet også en ny partner, der ligesom dig selv er en freak og har mod på at prøve noget nyt, spændende og skørt.

Bliv ekspert i originale løsninger - tilmeld dig her

Share via
Copy link